Oplev det smukke Ameland

Ameland er måske nok en lille ø, men dens naturlige mangfoldighed er imponerende! Klitter, marker, skove, vidtstrakte strande og Vadehavet – Ameland har en overflod af uberørt natur. Med over 90 kilometer cykelstier over hele øen er Ameland det ideelle sted at cykle.

Bliv ikke overrasket, hvis de lokale hilser varmt på dig – det er øboernes varme gæstfrihed. Fra campingpladsen har du direkte adgang til skoven, hvor du kan gå smukke ture. Der er forskellige afmærkede vandrestier ved indgangen til skoven.


Klitter, landbrugsland, skove, brede strande og mudderflader....

NYD AT CYKLE PÅ ØEN

Over 100 kilometer cykelstier

Oplev øens mangfoldighed, mens du udforsker den på cykel. Du kan forvente velholdte cykelstier, og at cykle mellem landsbyerne er en fremragende måde at komme rundt på. Her blæser den friske havluft gennem næsen. Lej en cykel, og udforsk øen langs klitterne.

Radfahren ameland

TAG DINE VANDRESKO MED

Tag på en smuk vandretur

Hvad med en afslappende strandtur? Uanset om det er på en blød sommeraften eller for at få lidt frisk luft i vinden. Der er utallige vandremuligheder på Ameland.Du kan planlægge din egen rute gennem klitterne, skovene eller landsbyerne, eller du kan spørge det lokale turistkontor om en passende rute.

Wandern ameland

CIRKA 7 KILOMETER (TUR/RETUR)

Vandresti: Klit- og strandeventyr

Den maleriske vandresti starter ved Strandcamping Duinoord og tager dig med på en fortryllende rejse gennem klitterne og langs den smukke Vesterhavsstrand. Nyd lyden af bølgerne, mærk vinden i ansigtet og oplev Amelands naturlige skønhed. Følg stien, der fører langs klitterne til stranden. Når du kommer til stranden, skal du dreje til venstre og gå langs vandet.

Efter cirka to kilometer kommer du til det karakteristiske hesteredningshus .Her kan du tage en pause, beundre omgivelserne og måske endda se nogle af Amelands berømte heste i aktion. Fortsæt turen langs stranden, hvor du har mulighed for at samle skaller og andre artefakter fra havet. Ved vendepunktet vender du om og følger den samme sti tilbage til Strandcamping Duinoord.

Tilbage på campingpladsen kan du slappe af. Måske er det tid til at dyppe tæerne i sandet, holde picnic eller bare nyde freden og roen i klitterne. Denne vandresti giver en vidunderlig mulighed for at opleve Amelands natur, fra klitterne til havets brusende bølger.


UNIK NATUR

Vadehavet

Tidsforskellen mellem ebbe og flod i Vadehavet er mærkbar på Ameland, da landskabet konstant ændrer sig og følger tidevandet. Vadehavet er ikke kun et paradis for naturelskere og fuglekiggere, men også et vigtigt levested for trækfugle, som stopper her under deres træk.

Det højeste naturlige punkt på Ameland er klittoppen 'Oerdblinkert', som ligger i klitområdet på øens vestside. Fra Oerdblinkert har du en betagende udsigt over det omkringliggende landskab, klitterne, Nordsøen og Vadehavet.


Waddenzee duinoord