Sommer, sol, strand og hav

Ameland har lange og smukke strande, der strækker sig over 27 kilometer langs Nordsøkysten. Strandene er velholdte og rene og byder på mange forskellige aktiviteter – og ikke kun om sommeren.

Her kan du gå ture, solbade, bygge sandslotte, spille beachvolley, flyve med drager eller bare nyde udsigten over havet. En dukkert i det forfriskende vand er selvfølgelig også et must!

På nogle strækninger er der også livreddere, som informerer om havets verden og den regionale flora og fauna – et sandt paradis for naturelskere

OMGIVET AF VAND

Nordsøen

Vesterhavet omgiver nordsiden af Ameland. Vandet er forfriskende og klart og byder på mange rekreative muligheder som svømning, surfing og sejlads. Selv om det til tider kan være lidt køligt, synes mange mennesker, at havet er behageligt at svømme i – især i de varmere sommermåneder. Nordsøen spiller også en vigtig rolle i øens økosystem og bidrager til biodiversiteten.

Strand paar dünen

OG NÅR TIDEVANDET KOMMER IND

Vandreture i vadehavet 

Amelands sydside grænser op til Vadehavet, som er et unikt tidevandsområde, der er kendt for sin rige biodiversitet. Ved lavvande falder store dele af Vadehavet tør, hvilket gør det muligt at gå på vadehavsture og udforske den særlige natur. 

Vadehavsvandringer er en populær aktivitet på Ameland, og der tilbydes guidede udflugter, så de besøgende kan udforske Vadehavet på en sikker måde.


Wattwanderung ameland