På Ameland

En autentisk oplevelse

Ameland har en rig og fascinerende kunst, kultur og historie, som giver øen en unik charme og dyb mening. Det kulturhistoriske museum Sorgdrager i Hollum giver et interessant indblik i Amelands historie og viser udstillinger om søfart, livredning og udviklingen af livet på øen gennem tiden.

Ballum er hjemsted for "Nobels Nostalgiske Museum", som har til huse i en historisk kommandantbolig. Her finder du en vidunderlig samling af kunst, møbler og genstande, som på levende vis illustrerer øboernes liv gennem tiden.

Kunstgallerier og fyrtårn

Ameland har også flere kunstgallerier, hvor lokale og nationale kunstnere udstiller deres værker. Disse gallerier tilbyder en bred vifte af kunstneriske udtryk, fra malerier til skulpturer og keramik. Det berømte fyrtårn på Ameland er et vigtigt symbol på øen og giver en panoramaudsigt over det omkringliggende område. Den historiske struktur er stadig i brug, og besøgende kan klatre op i tårnet for at nyde den spektakulære udsigt.

Egen ø-musik

Vidste du, at Ameland har sin egen traditionelle ø-musik? Ofte ledsaget af den karakteristiske lyd fra harmonikaen. Denne musik spiller stadig en rolle ved lokale festivaler og sammenkomster. En tradition, hvor denne musik kan høres, er "Rôggefeest". Denne traditionelle festival i juli fejrer høsten af rug, en vigtig afgrøde, som tidligere blev dyrket på øen. Rôggefeest bringer både øboere og besøgende sammen til en festlig og kulturel oplevelse!

MEGET AT GØRE i omgivelserne